Новітні підходи щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

15 червня 2021 р. на базі ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» з метою підвищення  фахового рівня кухарів закладів загальної середньої освіти відбулося навчання за короткостроковою програмою «Новітні підходи щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти». 40 учасників з різних закладів освіти Глухівської міської ради, Березівської, Есманської та Шалигінської територіальних громад отримали вичерпні відповіді на основні запитання щодо організації харчування здобувачів освіти з дотриманням вимог сучасного законодавства,   основних вимог до сировини, дотримання технології приготування їжі та впровадження системи НАССР тощо.

 Спікерами зустрічі виступили: помічник лікаря-епідеміолога Глухівського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шосткинського управління Держпродспоживслужби Світлана РОМАНЕНКО, викладач спецдисциплін Глухівського ВПУ Олена ЛИТОВСЬКА та майстер виробничого навчання Юлія МАКСИМЕНКО.  Учасників ознайомили з особливостями оновленого збалансованого меню в закладах освіти та інноваційними технологіями в сучасній кулінарії. Вони мали змогу взяти участь у експрес-тренінгу "Складання меню за збірником Є. Клопотенка". На завершення навчання кухарі відвідали майстер-класи по приготуванню страв за меню Є.Клопотенка від майстрів виробничого навчання училища Оксани ЛУКАШ та Ольги ГРИДЯКІНОЇ, де спостерігали не тільки за технологією приготування страв, а й за сучасним оформленням і подачею, продегустували Полтавський борщ зі сливовим варенням, нагетси курячі під соусом  із картоплею запеченою з паприкою, салат з морквою та сиром, яблука каркаде та чай з мелісою. Кожен учасник отримав сертифікат про проходження навчання та море позитивних емоцій.

Много шаблонов Joomla на By Amestris D