Протидія торгівлі людьми

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Наразі в нашій державі багато людей вимушені покидати свої домівки, аби зберегти власне життя. В умовах воєнного часу не варто забувати, що за кордоном також може виникнути небезпечна ситуація, якщо не дотримуватись правил безпеки. І ця небезпека - це торгівля людьми. Торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а також вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.


❓❗️Як не потрапити у ситуацію торгівлі людьми

🔻 Ніколи нікому не віддавайте свої документи, окрім уповноважених представників органів влади.

🔻 Ніколи нікому не віддавайте мобільний телефон та цінні речі.

🔻 Перевійряйте паспорт людини, з якою плануєте подорожувати.

🔻 Надішліть інформацію щодо транспорту (номерні знаки), на якому плануєте подорож, близьким або знайомим.

🔻 Обов‘язково обговоріть заздалегідь ціну поїздки.

Пам‘ятайте, шахраї та торгівці людьми зараз активізували свою діяльність, тому не варто довіряти безмежно усім та кожному. Будьте уважними, зосередженими та зберігайте здоровий глузд. Вирушаючи за кордон, пам’ятайте про власну безпеку, та тримайте біля себе номер служб, які допоможуть вам в випадку торгівлі людини. Звернутися за практичними порадами можна до: Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527, що працює за підтримки МОМ, з 8:00 до 20:00 за номером 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів). Особи, які перебувають за кордоном, можуть звернутися до консультантів гарячої лінії за електронною адресою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;
Національної дитячої «гарячої лінії» за телефоном 0 800 500 225 або 116 111 (для дзвінків з мобільного) та Національної «гарячої» лінії з попередження насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (для дзвінків з мобільного) ГО «Ла Страда-Україна».

Контактний номер телефону гарячої лінії Міністерства внутрішніх справ та адміністрації щодо біженців в Польші:
+48 22 6280120

Много шаблонов Joomla на By Amestris D