Навчання кухарів закладів освіти

17 листопада 2021 р. на базі ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» з метою підвищення  фахового рівня кухарів  закладів інституційного догляду та виховання дітей дошкільної освіти відбулося навчання за короткостроковою програмою «Новітні підходи щодо організації харчування в закладах освіти». 14 учасників з різних закладів освіти Глухівської міської ради, Березівської, Есманської та Шалигінської територіальних громад отримали вичерпні відповіді на основні запитання щодо організації харчування здобувачів освіти з дотриманням вимог сучасного законодавства,   основних вимог до сировини, дотримання технології приготування їжі та впровадження системи НАССР тощо.

 Спікерами зустрічі виступили: начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Глухівського міськрайонного управління Головного управління держпродслужби в Сумській області Лариса КРАВЧЕНКО, помічник лікаря-епідеміолога Глухівського відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Шосткинського управління Держпродспоживслужби Світлана РОМАНЕНКО, викладачі спецдисциплін Глухівського ВПУ Олена ЛИТОВСЬКА та Наталія ЄВТУШЕНКО.  Учасників ознайомили з особливостями оновленого збалансованого меню в закладах освіти, нормами відпуску, враховуючи вікові особливості. Вони мали змогу взяти участь у експрес-тренінгу "Складання тижневого меню за збірником Є. Клопотенка". На завершення навчання кухарі відвідали майстер-класи по приготуванню страв за меню Є.Клопотенка, оформленню та подачі готових страв для дітей дошкільного віку від майстрів виробничого навчання училища Оксани ЛУКАШ та Юлії МАКСИМЕНКО, де спостерігали не тільки за технологією приготування страв, а й за сучасним оформленням і подачею, продегустували поленту, курячу паличку, фалафелі. Кожен учасник отримав сертифікат про проходження навчання та море позитивних емоцій.

Много шаблонов Joomla на By Amestris D